Wado Academy:n Winter Course 2016:lla ennätysmäärä edustusta SWKL:sta

Wado-Ryu Academyn Winter Course 2016 keräsi yhteen 20.-24.2. olleelle leirille n.180 Wado-Ryu:n harrastajaa ympäri maailman Englannin Guildfordiin. Suomen Wado-Ryu Karateliittosta leirillä oli seitsemän mikä on ennätys pitkään aikaan.

Winter Course on erityinen leiri sillä se on varmasti yksi kansainvälisimmistä ja suurimmista Euroopassa. Toisekseen leiripaikka on lähellä Sensei Shiomitsu Hanshi Shihan 9.dan kotia Lontoossa ja Sensei vierailikin leirillä pirteänä ja hyvin voivana jokaisena leiripäivänä. Opetuksesta leirillä vastasivat englantilainen Sensei Arthur Meak 7.dan Renshi yhdessä 3. Grandmaster Kazutaka Otsukan kanssa. Yhtenä päivänä opetus jaettiin pienempiin ryhmiin, jolloin edellä mainittujen lisäksi opetuksesta vastasivat Sensei Tran Minh Hieu 7.dan Renshi ja Sensei Peter Hill 6.dan.

Opetus oli jälleen tasokasta ja jaettu taidokkaasti eri kokonaisuuksiin, jotka tukivat toinen toisiansa. Grandmaster tapansa mukaan pilkkoi tekniikoita hyvin pieniin palasiin, kasasi niistä hiljalleen kokonaisuuden ja korosti kaikessa vartalon käyttöä. Tänä vuonna Grandmasterilla oli myös selkeästi agendalla antaa leiriläisille mielikuva käytännön harjoittein ja esimerkein mitä ovat kaksi uutta Kumite kategoriaa - Senior and Master Traditional Categories. Nämä kaksi uutta perinteistä Wado-Ryu karatea korostavaa kategoriaa lanseerataan syksyn International Wado-Ryu Karate-Do Renmei -kisoissa.
Sensei Meak korosti Sensei Shiomitsun oppeja; luonnillisuutta, rentoutta ja nopeutta. Sensein käytännölliset Nagashi -pariharjoitukset olivat yksityiskohdista huolimatta helposti miellettäviä. Harjoituksissa korostui etäisyys ja ajoitus sekä kaikki muut edellä mainitut. Mieleen jäi eritoten 30 min kestänyt intensiivinen Sando Junzuki/Gyakuzuki ja Sando Junzuki/Gyakuzuki No Tsukkomi -harjoitus. Metodi olis Sensei Shiomitsulta opittu - rentouteen on kaksi tietä, helppo ja vaikea. Intensiivinen harjoitustapa on vaikea tapa. Se vie nopeasti voimat tehdä ylimääräisiä liikkeitä tai jäykästi ja lopulta tulee rentous. Todistettavasti toimiva menetelmä.

Leiriltä kertyi kotiin tuomiseksi sellainen määrä uutta oppimista, ettei sitä kaikkea kannata edes yrittää listata. Leiri oli yleisesti hyvä ja varmasti kaiken sen vaivan ja rahan arvoinen mitä se otti. Kannattaa joskus osallistua jos vain mahdollista!

Terveisin yksi meistä leirillä olleista,
Teemu Heikkilä, 3.dan, SWKL puheenjohtaja.