Uutiset !

Kuulumisia leiritapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista.

Leirit !

Katso lista tulevista tapahtuhmista

leirikalenterista.

Karate
Nettitietosanakirjan artikkeli karatesta, mitä tarkoittaa karate, milloin ja missä karate on syntynyt ?

UUTISET 2012


Leiriraportti Alavieskan leiriltä 1.12.2012

Alavieskan leirille saatiin opettajat etelästä saakka. Markus Salomaan (5.dan) ja Mikko Miettisen (4.dan) vetämällä leirillä teimme aluksi idori-harjoituksia. Harjoittelimme myös mustan vyön vaatimuksiin kuuluvia katoja, jotka olivat Niseishi, Jion ja Seishan. Lopuksi teimme myös muutamia bokken-harjoituksia, mutta täytyy sanoa, aika ja allekirjoittaneen taidot loppuivat valitettavasti kesken. Mukavaa on huomata, että aina löytyy jotain uutta mielenkiintoista harjoiteltavaa. Alavieskan leirille osallistui 21 karatekaa aina Oulua, Kuhmoa, Kangasalaa ja Kokkolaa, Kannusta, Jyväskylää, Alavieskaa ja Ylivieskaa myöten.


Kuva leiriltä löytyy Täältä !


Päivi Savela (1.kyu), Vieskan Wadon varapj.

 

 Leiriraportti Sensei Shiomitsun leiriltä Kangasalla

 

Syysleiri kangasalalla 21.-23.9-12 oli antoisa ja antoi paljon ajatelemisen aihetta Wado-ryu karaten tekniikoista.Harjoittelimme pitkäkestoista liikumista käyttämällä okuri ashia, tzuki ashia ayumi ashia ja shidori ashia. Sen, että kuinka paljon rentous auttaa jaksamiseen ottelussa huomasi hyvin lauantain harjoittelussa. Teimme myös muutamia paritekniikoita, joissa harjoiteltiin väistöjä ja kaatoja sekä muutamia kaatoja omaa painovoimaa käyttämällä.


Idorissa tuli uutta tekniikkaa, joka on kyllä helpompi näyttää salilla harjoituksissa kun kirjoittamalla.


Mustia vöitäkin tuli lisää, 1.Dan graduoinnin suoritti Timo Autio Haapajärvi / Espoo.Onnittelut!!!  Keväällä (huhtikuussa) Shiomitsu saapuu kokkolaan ja saamme nauttia lisää hienosta opetuksesta.

Ei muuta kuin kovaa, rentoa ja ahkeraa harjoittelua kaikille ja hyvää syksyn jatkoa.

 

Kuvia leiriltä löytyy Täältä !

 

Ter: Sensei T.Arola 4.dan

 

 Leiriraportti heinäkuun Sensei Shiomitsun leiriltä Unkarin Chopakista

 

Lämpimät terveiset Unkarista kaikille Suomen Wado-ryu Karate harrastajille. Kotiuduttiin eilen puolen yön maissa,takana viiden päivän Karate harjoitukset Sensei Shiomitsun opastuksella.Paikalla oli treenaajia Unkarista,Italiasta ja Suomesta.Päivät aloitettiin klo.6.30 tunnin harjoituksella joka koostui juoksulenkistä Balaton järven rantamaisemissa sekä otteluharjoituksista yms...Klo. 10.00-14.00 jatkoimme harjoituksia Sensei Shiomitsun opastuksella. Leirin anti oli todella kattava ja opetus erittäin laadukasta sekä henkilökohtaista, harjoittelimme mm..Gumitea, Kataa sekä näiden sovelluksia. Ensi viikonlopun Kalajoen leirillä (20 -22.7) näemme.

 

Yhteiskuva leiriltä löytyy Täältä !

 

Sensei Juha K. Pudas 3.dan

 

Wado-Ryu karaten suurleiri Kokkolassa 20-22.4.2012

Sensei Shiomitsun opetus, jo pieneksi perinteeksi muodostuneella Kokkolan kevätleirillä, keräsi paikalle noin 70 karatekaa. Jälleen kerran kävi selväksi, että Wado-ryun oppimisen tie on pitkä ja vaatii sinnikästä paneutumista asiaan. Tämäkään ei aina riitä, sillä sensei tuntui löytävän korjattavaa yhden jos toisenkin puhtaalta näyttävästä tekniikasta. Lisäksi oppiminen vaatii jatkuvaa kehittymistä, ei voi vain tuudittautua osaamisensa tason säilyttämiseen. Shiomitsu sensei toikin tämän hyvin esille metaforassa vuorelle kiipeämisestä: on uskallettava jatkaa matkaa vuorenhuipulle vaikka aikaisempien mestareiden jalanjäljet lumisella rinteellä päättyisivät. Leirin aikana lienee myös tullut selväksi, että Wado-ryun yksi tärkeimpiä elementtejä on luonnollisuus ja rentous. Niihin voi hengessään syventyä miettimällä viittä elementtiä: maata, vettä, tulta, tuulta ja tyhjyyttä.

Leirillä nähtiin kaksi 2.dan vyökoe-esitystä, mitkä sensei Shiomitsu perinteiseen tapaan pitkin saatesanoin hyväksyi läpimenneiksi suorituksiksi. Todella hieno suoritus Mäntsälän pariskunnalta - Onnittelut Katjalle ja Jannelle!

Lisäksi Timo Arolalle Kannuksesta myönnettiin 4.dan vyöarvo, onnittelut Timolle !

Sensei Shiomitsu toi leirin päätteeksi esille toiveensa ja ilonsa siitä, että Suomen Wado-Ryu harrastajien keskuudessa viime vuosina vallinnut eriytyneisyys saataisiin päättymään ja alkanut yhteistyö kantaisi hedelmää. Toivotaan kaikki, että yhteinen sävel löytyy ja kaikkien toiveet ja näkemykset yhteisten asioiden hoidossa saadaan yhteensovitettua.

Syksyllä sensei Shiomitsu ottaa meidät taas hellään huomaasa Kangasalalla, joten sinne sitten.
 

Kuvia leiriltä löytyy Täältä !


Terveisin Erkki Kerola, pj Kokkolan Wado-Ryu Bushido Ry

 

Uusia leiriaikatauluja on päivitetty !

 

Alkuvuonna on Dan academyn treenipäiviä ylemmille vyöarvoille parikin kappaletta Alavieskan koulukeskuksessa.

 

Näiden kautta on hyvä valmistautua kevään suurleiriin, kun sensei Masafumi Shiomitsu 9.dan Hanshi Shihan saapuu jälleen perinteiselle kevään suomenvierailulleen. Tästä tarkemmin leiriosiossa (Leirit).

 

SWKL:ry

 

Vuosi 2012 on hyvästi alullaan !

 

Vuoden 2011 uutiset löydät Täältä tai arkisto-osiosta !

 

SWKL:ry

Wado-Ryu
Wado-ryu maailmalla, täältä löydät linkkejä wado-ryu:sta muissa maissa.
Java tuki !

Tukeeko selaimesi javaa ?

Mikäli ylävalikko ei näy, lataa Java !

Mozilla
Mozilla Firefox on ilmainen selainohjelma, jolla mm. nämä sivut toimivat paremmin.
 
Google
 

Copyright © 2012 Suomen wado-ryu karateliitto Ry.   
All Rights Reserved.