Tervetuloa Oulun Wado-Ryu Karate-Do Ry:n kotisivuille

Seurassa harjoitellaan Hironori Ohtsuka I:n kehittämää alkuperäistä Wadō-Ryū karatea. Wadō-Ryū (Wa = pehmeys/harmonia, Dō = tie, Ryū = tyylisuunta) on pääasiassa yhdistelmä Okinawan karatea ja Shindo Yoshin-Ryu Jūjutsua. Wadō-Ryū Karatea kutsutaan joskus myös Wadō-Ryū Jujutsu Kempoksi juuri Wadō-Ryūn Jūjutsu juurien korostamiseksi. Wadō-Ryūn ominaispiirteitä ovat pehmeät tekniikat, joissa hyödynnetään koko kehon luonnollista käyttöä. Vastustajaa ei pyritä kontroloimaan voimalla voimaa vastaan vaan erilaisin väistöin ja horjutustekniikoilla sekä lukoilla, lyönneillä ja potkuilla hermopisteisiin. Tästä syystä Wadō-ryū sopii hyvin kaikenikäisille miehille sekä naisille.


Seura on perustettu vuonna 2000, jäsenmäärällisesti se ei ole suuri, mutta sen seuratoiminta on aktiivista ja opetus tasokasta. Seura tarjoaa aikuisille jäsenilleen perusharjoituksia ympäri vuoden. Lapsille on kevät- ja syksyharjoituskaudet ja kesällä on harjoitustauko. Uusia alkeiskursseja järjestetään pääsääntöisesti keväällä ja syksyllä. Omien harjoituksien lisäksi seuran jäsenille on tarjolla Suomen Wado-Ryu Karateliiton (SWKL) järjestämät leirit ja halutessaan leireilemään voi lähteä myös ulkomaille.

Seuran vuosittainen päätapahtuma on Oulussa järjestettävä Wado-Ryu Academy -karateleiri. Leiri järjestetään yhteistyössä SWKL:n kanssa ja leirillä opetuksesta vastaa maailmalla arvostettu opettaja Sensei Minh Tran Hieu 7.dan Renshi, Ranskasta.

Alkuperäisen Wado-Ryu karateopetuksen takeena on Oulun seuran opettajien/senseiden 4.dan mustanvyön vyöarvot. Senseiden vyöt on myöntänyt Sensei Masafumi Shiomitsu 9.dan Hanshi Shihanin esittäminä itse Grandmaster Hironori Otsuka.

Kiinnostunut? Katso alkavat kurssit ja tule mukaan aloittaaksesi uusi mukaansa tempaava harrastus! Lisää lajitietoutta löydät Suomen Wado-Ryu Karateliiton sivuilta