Kurssit

YLEISTÄ
Syitä tulla Wado-Ryu karaten peruskurssille ja alkaa harrastamaan lajia on monia ja usein ne ovat hyvin yksilöllisiä. Toiset on kiinnostuneita Japanilaisista taistelulajeista, taistelutaidosta ja siihen liittyvästä ideologiasta, jotkut tulee pelkästä uteliaisuudesta, toisilla on kiinnostus oppia itsepuolustustaitoja, osa näkee lajissa monipuolisen kuntoilumahdollisuuden ja useimmilla syy lopulta hakeutua kurssille on jotain edellä mainittujen väliltä. Lajissa myös harjoittelu omine tavoitteineen on yksilöllistä ja se on täysin sallittua. Wado-Ryu karaten harjoittelu onkin kokonaisuudessaan erittäin hyvää vastapainoa opiskelulle, työlle, kodin askareille ja yleisesti nykyajan kiireiselle elämälle. Laji korostaa ahkeran harjoittelun merkitystä mikä on avainasemassa oppilaan kehittymiselle. Fyysinen kunto ja oman kehon tuntemus näkyvät parhaimmillaan parantuneena ryhtinä, kehon liikeratojen tuntemus ja tekniikat auttavat voiman tuotossa ja kaikki yhdessä mahdollistavat järkevän harjoittelun läpi elämän. Lajin henkinen puoli korostaa toisten ihmisten kunnioittamista, antaa tarvittavan itsevarmuuden ja taidot arvioida tilanteita, joissa joutuu pakotetusti puolustamaan itseään tai lähimmäisiä. Itsepuolustustaitoissa oleellista on reagoida uhkaaviin tilanteisiin oikein. Henkisen puolen ja itsevarmuuden kehittymisen myötä oppilas osaa suhtautua uhkaaviin tilanteisiin ennaltaehkäisevästi ja jopa estää tilanteiden kärjistymisen fyysiseen kontaktiin. Karate ja Jujutsu harjoittelu ja etenkin pariharjoitteiden myötä oppilaalle kehittyy kyllä kyky reagoida nopeasti fyysisen kontaktiin.

Perhekarate

SEURAAVA PERHEKARATE ALKAA MA 15.1.2024.
Etsitkö itsellesi ja lapsellesi uutta harrastusta? Perhekarate on perheen yhteinen liikunnallinen hetki, jonka tarkoituksena on erilaisten harjoitteiden kautta kehittää sekä lasten että aikuisten koordinaatiokykyä, itsepuolustustaitoja, lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Ennen kaikkea perhekarate tarjoaa mukavia yhteisiä hetkiä liikunnan parissa. Perhekarate on tarkoitettu perheenjäsenille, jossa min. yksi vanhempi ja lapsi 7-vuotta tai vanhempi.

Muut kurssit

Järjestämme tilauksesta opetus- ja näytöstilaisuuksia sekä 1-2 kerran kursseja. Sisältö voidaan räätälöidä sovitusti painottamaan jotain tiettyä osa-aluetta esim. itsepuolustusta tai antamaan nopean yleiskatsauksen Wado-Ryu Karateen. Kurssin kesto n. 1-2 tuntia.

Esimerkkinä itsepuolustukseen keskittyvän kurssin sisällöstä:

Lasten karatekoulu (8-12v.)

Lasten karatekoulussa opitaan Wado-Ryu Karaten perusteita monipuolisten yksilö- ja pariharjoitteiden kautta. Harjoitusryhmän koko pidetään tarkoituksellisesti pienenä, jolloin jokainen saa tarvittavan määrän opetusta harjoittelun kuluessa. Senseit eli opettajat varmistavat harjoituksissa, että kaikille löytyy harjoittelukaveri.

Aikuisten alkeiskurssit

SEURAAVA AIKUISTEN ALKEISKURSSI ALKAA KE 17.1.2024. Ensimmäisellä kerralla laji- ja kurssiesittely ja loppuun perusharjoituksia. Peruskurssilla harjoituksia on kaksi kertaa viikossa Värtön päiväkodilla; maanantaisin klo 16:45-18:15 ja keskiviikkoisin klo 18:30-20:00. Ilmoittautuminen sähköpostilla oulu@wado-ryu.fi