Leiriraportti: Winter Course 18.-22.2.2017, Englanti, Wado-Ryu Karate-Do Academy

Wado-Ryu Karate-Do Acamemyn talvileiri pidetti perinteiseen tapaan Guildfordissa Englannissa Spectrum leisure centerin liikuntahallissa. Viisipäiväisen leirin osallistujamäärä oli suuri, yli 190 karatekaa. Suomesta osallistujia oli neljä. Leiripaikkana Guildford on meille suomalaisille hyvä. Helsingistä voi lentää Heatrown tai Gatwigin lentokentälle, joista pääsee taksilla perille noin 50-70 punnalla. Itse kokeilin toisen oululaisen karatekan kanssa (maalaisille eksoottisempaa) paikallisjunaa reilun 15 punnan hintaan. Perille sekin lopulta vei, paluumatkalla tosin turvauduttiin taksiin.

Tänäkin vuonna leirillä oli tarjolla erinomaista opetusta. Opettajina toimivat senseit Arthur Meek, Peter Hill, Tran-Hieu Minh ja Graham Tuckey. Shiomitsu sensei oli joka päivä paikalla tarkkaavaisesti valvomassa leirin kulkua ja kannustamassa karatekoja harjoituksissaan. Tarkkaavaisuus oli lähes käsin kosketeltavaa. Sensein tarkkaavaisuudesta kotiintuomisina tuli seuravaa omakohtainen esimerkkikin.

Opetan Oulussa peruskurssin ensimmäisellä harjoituskerralla aina kuinka sormet suljetaan nyrkkiin oikein. Maanataina talvileirillä harjoiteltiin Chinto kataa. Miten ollakaan viimeisessä junzukissa huomasin löyntikäteni peukalon jostain syystä taittuneen hieman liikaa siten että nyrkki ei ollut peukalon osalta täysin oikein suljettuna. Sillä samalla hetkellä tuntui kuin joku tuijottaisi minua. Siirsin katseeni hieman vasemmalle, Shiomitsu sensei katsoi minua käsi ojennettuna näyttäen kuinka nyrkki suljetaan oikein.

Leirin opetussisällöstä kerrotaan enemmän ja tarkemmin sensei Robert Howellsin kirjoittamassa leiriraportissa. Raportti sisältää erinomaisen kuvauksen jokaisen päivän opetuksesta. Raportissa on muutakin kiinnostavaa tietoa, esimerkiksi se että Antti Syrjä kävi pokkaamassa 3. danin vyökoetodistuksen aplodien kera. Kannattaa tutustua sensei Howellsin kirjoittamaan raporttiin!

Näin kolmena perättäisenä vuotena Winter Courselle osallistuneena haluan kannustaa myös teitä muita mukaan. Helppojen kulkujärjestelyiden lisäksi harjoituspaikasta kävelymatkan on hotelli, josta yhden hengen huone parhaimmillaan vain reilu 50 eur/yö. Päivärytminä siis klo 8 jälkeen aamupalalle, klo 9 jälkeen kävellen leiripaikalle, klo 10-14 kovaa antoisaa treeniä, klo 15 takaisin hyvillä mielin hotellille, rentoutuminen, illallinen, kuulumisten vaihtoa ja nukkumaan... tämä x5 ja on antoisa reissu! Ensi vuonna isommalla porukalla, eikö niin.

Sami Lappi 3.dan
Oulun Wado-Ryu karate-do ry